Skoči do sadržaja

Impressum

Nakladnik:

Faktograf – udruga za informiranu javnost
Ulica Franje Petračića 6, 10 000 Zagreb, Hrvatska
OIB: 68491626000
Registarski broj udruge: 21014249

Izvršna direktorica:

Ana Brakus
[email protected]

Glavni urednik:

Petar Vidov
[email protected]

Novinarke:

Ana Benačić
Melita Vrsaljko
Matea Grgurinović

Komunikacijski tim:

Ivana Živković
Jordi Ilić
Vedrana Bibić

Voditeljica projekta:

Tajana Broz
[email protected]

Biografije:

Ana Benačić

Ana Benačić je novinarka na Klimatskom portalu i portalu Faktograf.hr. Dobitnica je stipendija Ministarstva kulture te stipendije Balkan Fellowship for Journalistic Excellence iz 2012. Radila je na portalu Danas.hr, a s kolegicom Jelenom Šimac dobitnica je nagrade “Marija Jurić Zagorka” za internetsko novinarstvo. Radila je i za portal N1 televizije, Lupiga.com, Index.hr, a surađivala je s nizom medija – strukovnog Novinara, Hrvatskog radija, portala Bilten, OCCRP-ja…

Vedrana Bibić

Vedrana Bibić je specijalistkinja je za društvene mreže, razvoj publike i dizajn na Klimatskom portalu i portalu Faktograf.hr. Kao radnica u kulturi, bavila se širokim spektrom organizacijskih poslova: producirala je Festival europske kratke priče i Subversive Festival, radila je kao voditeljica odnosa s javnošću Goranovog proljeća, administratorica Centra za dramsku umjetnost, koordinatorica Centra za kreativno pisanje te voditeljica društvenih mreža izdavačke kuće V.B.Z. Također, od 2019. do 2022. godine radila je kao tajnica i administratorica u redakciji tjednika Novosti.

Tajana Broz

Tajana Broz je programska koordinatorica u udruzi Faktograf. Od 2006. do 2016. godine radila je u udruzi CESI – Centru za edukaciju, savjetovanje i istraživanje na programu Društveni aktivizam i politički procesi te je bila jedna od urednica portala Libela.org. Od 2017. do 2021. godine bila je voditeljica Lokalne akcijske grupe Zagorje – Sutla. Prije dolaska na Faktograf, godinu dana radila je kao savjetnica pravobraniteljice za ravnopravnost spolova za područje medija. Diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Matea Grgurinović

Matea Grgurinović je novinarka na Klimatskom portalu i portalu Faktograf.hr. Dobitnica je stipendije Reporting Democracy BIRN-a za 2020. godinu, a od siječnja 2023. dio je Oxfordove mreže za klimatsko novinarstvo. Od 2019. do 2021. radila je na portalu N1 Televizije, a honorarno je surađivala s nizom medija. Posebno se bavi siromaštvom, stambenim politikama i beskućništvom. Dobitnica je nagrade Svjetionik za dostojanstveno izvještavanje o siromaštvu za 2017. godinu. Magistrirala je engleski i ruski jezik, uči kineski.

Jordi Ilić

Jordi Ilić specijalistkinja je za društvene mreže, razvoj publike i dizajn na Klimatskom portalu i portalu Faktograf.hr. Od 2020. do 2022. radila je u društvenom poduzeću Fierce Women kao specijalistkinja za marketing i grafička dizajnerica. U periodu od 2015. surađivala je s brojnim udrugama, organizacijama i tvrtkama na poslovima vezanima za društvene mreže i dizajn. Diplomirala je sociologiju i etnologiju i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Petar Vidov

Petar Vidov je glavni urednik Klimatskog portala, koji je udruga Faktograf pokrenula 2024. godine. Bio je glavni urednik portala Faktograf.hr od njegovog pokretanja 2015. godine do listopada 2023. godine. Od 2006. do 2015. godine radio je kao novinar i urednik na portalu Index.hr. Surađivao je s tjednikom Novosti i neprofitnim internetskim portalom Lupiga.com. Član je Zbora istraživačkih novinara Hrvatskog novinarskog društva (HND). Autor je publicističke knjige “Opasne priče” i koautor istraživačke studije “Zarobljavanje plinom”.

Melita Vrsaljko

Melita Vrsaljko je novinarka na Klimatskom portalu i portalu Faktograf.hr. Dobitnica je nagrade “Velebitska degenija” za okolišno novinarstvo 2023. Za vrijeme studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti dobila je stipendiju Ministarstva kulture za tekstove o deinstitucionalizaciji te, u okviru projekta Media against hate, sudjelovala na radionici medijske pismenosti koja se 2017. godine održala u Beču. Pisala je za neprofitni portal Forum.tm te radila na RTL televiziji i Al Jazeeri Balkans.

Ivana Živković

Ivana Živković je voditeljica komunikacijskog tima udruge Faktograf i izvršna urednica na portalu Faktograf.hr. Od 2015. do 2018. godine radila je kao televizijska novinarka na HRT-u. Od 2018. do 2020. godine radila je na portalu N1 televizije. Članica je Hrvatskog novinarskog društva. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Zahtjevi za ispravak objavljenih informacija

Objavljivanje ispravaka provodit će se u skladu sa Zakonom o medijima. Svatko ima pravo od glavnog urednika zahtijevati da bez naknade objavi ispravak objavljene informacije kojom su bila povrijeđena njegova prava ili interesi. Svrha ispravaka je ispravljanje netočne ili nepotpune informacije. Objava ispravka može se zahtijevati u roku od 30 dana od objave informacija. Zahtjev za objavljivanjem ispravka pošaljite na email adrese [email protected] i [email protected].

Prenošenje sadržaja

Sav sadržaj na Klimatskom portalu dostupan je za prenošenje uz poveznicu na izvor u skladu s Creative Commons 3.0 licencom.